Koken met een beperking

Koken met een beperking

Koken is voor mensen zonder een beperking vaak al moeilijk genoeg, laat staan als je een beperking hebt. Gelukkig zijn er steeds meer hulpmiddelen als aangepaste keukens en speciaal keukengerei beschikbaar, waardoor koken voor mensen met een beperking ook steeds gemakkelijker wordt. Uiteraard hangt dit wel af van het type beperking waar jij mee te maken hebt. Toch kun je altijd meer dan je denkt, al dan niet met gebruik van hulpmiddelen. Dat mensen met een beperking ook in staat zijn om perfecte maaltijden te maken hebben we kunnen zien in Kitchen Impossible.

Kitchen Impossible

Wellicht heb je dit tv-programma al eens gezien. Kitchen Impossible is een tv-programma op Net5 en wordt gepresenteerd door Arie Boomsma. Het is een kookshow, waarbij 8 jongeren met verschillende beperkingen (van het Syndroom van Down tot Gilles de la Tourette) leren koken onder leiding van topchef Robert Kranenborg. Bij de start konden veel jongeren nog niet eens een ei bakken, maar aan het einde van het programma waren ze in staat om gerechten te maken die niet zouden misstaan in een sterrenrestaurant. Het doel van het programma? De jongeren helpen aan een baan in de horeca.


De deelnemers van Kitchen Impossible leerden al snel topgerechten op tafel te zetten.

Gemakkelijk koken met de Airfryer

Ook jij kunt meer dan je denkt in de keuken. Natuurlijk heb je niet altijd zin om zelf te koken. In dat geval kun je overwegen om een Airfryer aan te schaffen. Een Airfryer is een heteluchtfriteuse, waardoor de gerechten geen frituurvet of olie nodig hebben. Gezond én makkelijk! Je kunt er bijna alles in klaarmaken. Snacks, friet, aardappels, groente en vlees kun je gemakkelijk frituren, grillen of bakken. Plaats het eten in de Airfryer, stel de timer in en het apparaat doet de rest vanzelf. De Airfryer is een uitkomst voor iedereen die geen zin heeft om uren in de keuken wilt staan, maar wel lekker wilt koken! Kijk voor meer informatie op Besteairfryer.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *